Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

«Ενημέρωση προς τα μέλη του ΣΕΚ, σχετικά με την παραίτηση του συναδέλφου Αντώνη Παπαρίζου, από την θέση του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΚ, καθώς και με την ακόλουθη συγκρότηση νέου σώματος ΔΣ».


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ

Πλατ. Άγιων Θεοδώρων 3 Τ.Θ. 4239

Email: sek@sek-sociology.gr

http://www.sek-sociology.gr Αθήνα 23-01-2015

Αρ.πρ. 4/2015

ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ. του ΣΕΚ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση προς τα μέλη του ΣΕΚ, σχετικά με την παραίτηση του συναδέλφου Αντώνη Παπαρίζου, από την θέση του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΚ, καθώς και με την ακόλουθη συγκρότηση νέου σώματος ΔΣ».

1.Στην 1η Συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ της 15-12-2014, με θέμα την συγκρότηση σε σώμα, ομόφωνα προτάθηκε και ψηφίστηκε για Πρόεδρος ο Συνάδελφος Α. Παπαρίζος, συγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΣΕΚ και ορίστηκαν υπεύθυνοι Επιτροπών καθώς και η ημερομηνία επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ για τις 13/01/2015, με στόχο τον προγραμματισμό δράσεων του ΣΕΚ για τα έτη 2014-2016


Έτσι το νέο Δ.Σ. είχε την ακόλουθη οργανωτική δομή:

Πρόεδρος: Αντώνης Παπαρίζος

Γενικός Γραμματέας : Άκης Κατσούλας

Αντιπρόεδρος : Λία Τσαπατσάρη

Ταμίας : Δήμητρα Αλατσατιανού

Ειδική Γραμματέας : Μαίρη Βλαχάκη

Υπεύθυνος Επιστημονικών Δράσεων : Στρατής Χατζηχαραλάμπους

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων : Σταμάτης Βενέτης

Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού : Ηλίας Τάτσης

Υπεύθυνη Παραρτημάτων : Αλίκη Κατσά



2. Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο κος Παπαρίζος μας γνωστοποίησε τις σκέψεις του για παραίτηση από την θέση του Προέδρου καθώς και από μέλους του ΔΣ του ΣΕΚ. Ακολούθησε επικοινωνία μελών του ΔΣ με τον Πρόεδρο σε μια προσπάθεια αναθεώρησης των σκέψεων περί παραίτησής του και τελικά στις 13/01/2015 , την ημέρα της 2ης προγραμματισμένης συνεδρίασης, δεν προσήλθε και μας ανακοίνωσε γραπτώς πλέον την απόφασή του, μέσω ηλεκτρονικής επιστολής.



3. Τα μέλη του ΔΣ θεωρώντας ότι ο κ. Α. Παπαρίζος ως Πρόεδρος του ΣΕΚ, αναμφίβολα θα μπορούσε να προσφέρει στον σύλλογο μας σημαντικό έργο, λόγω της ιδιότητας του, αλλά και της επιστημονικής του κατάρτισης και ότι μια τέτοια παραίτηση θα είχε επιπτώσεις στην ανάπτυξη των δράσεων μας, αποφασίσαμε να μην κάνουμε δέκτη την παραίτηση του, πριν εξαντλήσουμε κάθε δυνατό διάλογο και προσπάθεια να μεταπειστεί.



4. Αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής μελών ΔΣ για συνάντηση, συζήτηση και διερεύνηση των λόγων της απόφασής του, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16-01-2015 αλλά απέβη, δυστυχώς, άκαρπη.



5. Κατόπιν αυτών, στις 20/01/2015 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ που έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Α. Παπαρίζου και προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Δ.Σ., όπως προβλέπει το άρθρο 11 του καταστατικού, για την οποία, υπάρχει ξεχωριστή ανακοίνωση



6. Το νέο Δ.Σ. του ΣΕΚ θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Παπαρίζο για την μέχρι τώρα προσφορά του στο σύλλογο και ελπίζει αυτή η συνεργασία, μετά και από δική του δέσμευση, να συνεχιστεί και στο μέλλον. Όπως άλλωστε γράφει και ο ίδιος στην ηλεκτρονική του επιστολή «… δεν πρόκειται να ανακαλέσω και την υπόσχεσή μου να συνεργαστώ με το ΔΣ του Συλλόγου στις δράσεις του…»



7. Ως νέο Δ.Σ. του ΣΕΚ συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες των καιρών. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την συλλογικότητα, την κοινή δράση και την αλληλεγγύη, να συνεχίσουμε ,να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε την δράση του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, πράγμα αναγκαίο και απαραίτητο, για την ίδια την κοινωνία, τις ανάγκες και τις αγωνίες της… Ευελπιστούμε ότι όλα τα μέλη μας, θα βρίσκονται στο πλευρό μας, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις μας.



8. Το νέο Δ.Σ. του ΣΕΚ μετά την ανασυγκρότηση, όπως προβλέπει το άρθρο 11 του καταστατικού, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :



Πρόεδρος: Άκης Κατσούλας

Γενικός Γραμματέας: Ηλίας Τάτσης

Αντιπρόεδρος : Λία Τσαπατσάρη

Ταμίας : Δήμητρα Αλατσατιανού

Ειδική Γραμματέας : Μαίρη Βλαχάκη

Υπεύθυνος Επιστημονικών Δράσεων : Στρατής Χατζηχαραλάμπους

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων : Σταμάτης Βενέτης

Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού : Κώστας Καπετανάκης

Υπεύθυνη Παραρτημάτων : Αλίκη Κατσά

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ                       ΗΛΙΑΣ ΤΑΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου